Increase Fonts:

Από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO

Πρέβεζας -Λευκάδας

 

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ    350   ΜΑΘΗΤΩΝ KAI ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Για μια ακόμη φορά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η απονομή τίτλων γλωσσομάθειας PALSO ( LAAS ) – P.T.E General Edexcel International στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Μαργαρώνα Royal στην Πρέβεζα στις 30 Ιανουαρίου 2011.

Παρουσία των γονέων τους , των καθηγητών , των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των επίσημων προσκεκλημένων ( μεταξύ  των οποίων  ο ανεξάρτητος Βουλευτής Πρέβεζας κ.Παπαχρήστος ,  ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ.Κορωναίος , οι περιφερειακοί  σύμβουλοι κ.Αναγνώστου ,κ.Αρβανίτης ,κ.Ανατολιωτάκης και κ.Ζιάκας , o πρόεδρος επιμελητηρίου Πρέβεζας κ.Νταλαμάγκας , η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ.Σφονδύλη , η κ.Αθανασάκη αντιπρόσωπος για την Πανελλήνια Ομοσπονδία του PALSO Άρτας , η κ.Παχούλα μέλος του Δ.Σ Άρτας καθώς και η κ. Γοργόλη  αντιπρόσωπος της Εκδοτικής Εταιρίας Express Publishing ) , τιμήθηκαν τριακόσιοι πενήντα μαθητές  μας για τις υψηλές επιδόσεις τους στις εξετάσεις Μαΐου 2010 και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια όλων.

Η πρόεδρος του Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ PALSO Πρέβεζας – Λευκάδας κ. Μαρία Παπαβασιλείου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους   τόνισε την σπουδαιότητα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών  PALSO , διαβεβαίωσε για τη αξιοπιστία , την εγκυρότητα , την ευρεία αναγνώριση  αλλά και το αδιάβλητο των εξετάσεων PALSO ( LAAS ) -EDEXCEL κι ευχαρίστησε  τους γονείς για την μακροχρόνια εμπιστοσύνη που δείχνουν στα  Κ.Ξ.Γ  PALSO .

Σημαντική στιγμή για την εκδήλωση ήταν όταν ανέβηκε στο βήμα η αξιότιμη κ. Βικτωρία Πρεκατέ , ψυχολόγος – εκπαιδευτικός και  συγγραφέας και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου   "  Μέντορας "για την ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ  ( www.mentoras .gr ) η οποία  ανέπτυξε το θέμα «Αυτοεκτίμηση στα παιδιά και Εκπαίδευση αξιών » .Μικροί και μεγάλοι ενημερωθήκαμε  για το σημαντικό ζήτημα  της αυτοεκτίμησης και πώς μπορούμε να την ενισχύσουμε με πρακτικούς τρόπους, μέσα από τη σχολική ζωή, την εργασία μας, τις σχέσεις μας με τους συμμαθητές και τους γονείς, τη σχέση με τον εαυτό μας. Ακούσαμε  γιατί η αυτοεκτίμηση είναι τόσο ισχυρό δώρο-εργαλείο για όλη μας τη ζωή. Και μιλήσαμε  επίσης για τις αξίες, όπως σεβασμός, συνεργασία, ευγνωμοσύνη, υπομονή κλπ. Επίσης ενημερώθηκαν οι μαθητές   πώς μέσα από δραστηριότητες στην τάξη και παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, μπορούν να εφαρμόσουν την εκπαίδευση αξιών, ούτως ώστε να εξελιχθούν σε λειτουργικούς ανθρώπους, ισχυρά εξοπλισμένους για τις δυσκολίες της ζωής, ικανούς και χρήσιμους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ( χορηγός της ομιλίας η Εκδοτική Εταιρία Burlington Books ).

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των Βεβαιώσεων PALSO (LAAS ) και Πιστοποιητικών Edexcel στους  αριστεύσαντες μαθητές αρχικά και στους υπόλοιπους έπειτα. Αμέσως μετά , κάθε μαθητής είχε την ευκαιρία να αποχωρήσει με μια σειρά δώρων αλλά και με ένα κομμάτι βασιλόπιτα που θα του έδινε την ευκαιρία να κερδίσει μια χρυσή λίρα προσφορά του εκδοτικού οίκου " Express  Publishing ". Η τυχερή μαθήτρια ήτανε η Μαρία Παππά από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών της  συναδέλφου Σταυρούλας Καρύδη!

Τέλος ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πρέβεζας – Λευκάδας επιθυμεί να ευχαριστήσει τους χορηγούς της εκδήλωσης (Binary Logic , mm Publications , Burlington Books , Express Publishing , Hillside Press , P.T.E GeneralEdexcel International , και  το ζαχαροπλαστείο Βλαχογιάννη )  οι οποίοι με την ευγενική προσφορά τους χρόνια τώρα εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους σε κάθε είδους παρόμοια εκδήλωση που στόχο έχει την προαγωγή και προώθηση της υγιούς εκμάθησης ξένων γλωσσών μόνο από φορείς που αποτελούν εγγύηση.